Ako úspešne vyčistiť svoje telo?

Návod pre trvalú krásu & zdravie 

My ľudia sme od prírody stvorení ako dokonalé bytosti. S našou schopnosťou neustálej regenerácie by sme sa mohli dožiť 120 a viac rokov, ale praktická cesta k tomuto cieľu je omnoho zaujímavejšia než teoreticky dosiahnuteľný cieľ. Otázka znie:

Ako si udržím krásu a zdravie?

Je to jednoduchšie ako si veľa ľudí myslí. V zásade si môžeme v súlade s prianím nás všetkých udržať krásu a zdravie tým, že budeme dodržiavať tri dôležité prikázania, ktoré Peter Jentschura formuloval vo svojom bestselleri zdravotnej literatúry "Zdravie vďaka odkysleniu a vylúčeniu škodlivín".

Tri prikázania pre zdravie a krásu znejú :

  • Vyhni sa škodlivému!
  • Jedz, pi a konaj užitočne!
  • Vylučuj škodliviny!

Milióny rokov sme sa vyvíjali v súlade s prírodou a prispôsobili sme sa tomu. Živá príroda nám v hojnosti dodávala všetky vitálne a minerálne látky, ktoré potrebujeme pre našu krásu a zdravie. Škodlivé potraviny sa takmer nevyskytovali a to málo, čo sa do tela dostalo, mohlo byť bez problémov zase vylúčené. Nemohli sme ani inak než žiť podľa troch prikázaní pre zdravie. Čo sa týka našej látkovej výmeny mali by sme sa podľa týchto troch prikázaní vyhýbať kyselinám a jedom a hľadať zásady resp.zásaditosť.

Krása a zdravie sú zásadité lebo naša krv je zásaditá.

Naša krv spojuje 100 miliónov buniek v našom tele do jedného zmysluplného celku. Pre svoje všestranné funkcie vyžaduje zasaditú hodnotu pH medzi 7,35 a 7,45. Jedine v tejto zásaditej konzistencii môže krv optimálne tiecť, vyživovať bunky a udržiavať organizmus v čistote.

ABR

Čo útočí na našu krásu a zdravie?

Vďaka nášmu modernému spôsobu života a stravovacím návykom je naše telo opakovane vystavované škodlivému množstvu kyselín a jedov. Vitálne látky, ktoré vyrovnávajú zásaditosť vo forme prírodných energeticky bohatých minerálnych látok a stopových prvkov sa v spracovaných koncentrovaných potravinách takmer nevyskytujú a tieto potraviny preto dodávajú telu iba veľké množstvo "prázdnych" kalórií.

Následujúci prehľad ukazuje niekoľko typických potravín a poživatín s nadmerným množstvom kyselín, ktoré pohlcujú vitálne látky a tieto životné návyky nám berú silu:

Mäso a mäsové výrobky - kyselina močová

Bravčové mäso - kyselina sírová a dusičná

Sladkosti, cukor, produkty z bielej múky - kyselina octová

Sladidlo - kyselina mravčia

Nealkoholické nápoje - kyselina fosforová

Káva, čierny čaj, červené víno - kyselina taninová

Lieky proti bolesti - kyselina acetylsalicylová

Nadmerná telesná váha - kyselina mliečna

Stres, hnev - kyselina soľná

Tri druhy civilizačných chorôb

Pokiaľ ak i len mierne klesne hodnota pH našej krvi, krv zhustne a tvoria sa v nej zhluky červených krviniek, ktoré tuhnú. To obmedzuje zásobovanie buniek kyslíkom a živinami rovnako ako odvádzanie a vylučovanie škodlivín. Kyseliny, jedy a  iné škodliviny sa v tele hromadia.

Hrozí, že acidobázická rovnováha bude narušená. Acidobázická rovnováha je základom pre všetky dôležité procesy, látkové výmeny a funkcie v tele. Hormóny, enzýmy a náš imunitný systém nemôžu správne fungovať v príliš kyslom prostredí.

Jedným z najvyšších princípov látkovej výmeny je udržať hodnotu pH krvi a rovnováhu medzi kyselinami a zásadami na stabilnej hodnote. Na pokles hodnôt pH reaguje náš organizmus nasledujúcimi symptómami :

  1. Štrukturálne poškodenie
  2. Vylučovanie 
  3. Usadeniny

1.Štrukturálne poškodenie

Nadbytok kyselín a jedov naleptáva naše bunky, tkanivá a orgány, naše kĺby a kosti. Poleptania, ktoré je možné pozorovať sú často sprevádzané zápalovými procesmi ako napr. zápal mandlí, zápal žalúdočnej sliznice alebo diabetes. Hrozí, že kyseliny a jedy narušia našu životne dôležitú acidobázickú rovnováhu.

Naše telo sa bráni poleptaniu a poškodeniu kyselinami a jedmi tak, že sa neutralizuje pomocou energeticky bohatých zásadotvorných vitálnych a minerálnych látok. Pri nadbytku kyselín a škodlivín musí naše telo vzhľadom k nedostatku minerálnych látok v modernej strave často siahnuť k svojim vlastným zásobám minerálnych látok poprípade si ich vziať.

2.Vylučovanie

Pri neutralizácii kyselín a jedov pomocou zásadotvorných minerálnych látok vznikajú neutrálne soli. Naše primárne vylučovacie orgány - obličky, črevá a pľúca, však nemôžu vylučovať ľubovoľne veľké množstvo kyselín a jedov, alebo zmysluplne vytvorených neutrálnych solí.

Každý tento orgán má určitú vylučovaciu funkciu a taktiež kapacitu. Ta nemôže byť vzhľadom k existujúcemu ochrannému mechanizmu prekročená, pretože inak by došlo k poleptaniu, otrave alebo zasoleniu týchto orgánov.

Kožné problémy - aby sa tak nestalo, zosíli organizmus vylučovanie prostredníctvom pokožky, avšak tá nemá žiadny prirodzený ochranný mechanizmus. Podľa citlivosti alebo koncentrácie a podľa agresivity kyselín a jedov dochádza k nadmernému zaťažovaniu a podráždeniu pokožky. Prejavy toho sú telesný zápach, nadmerné potenie, vyrážky, akné, ekzémy, furunkly, neurodermitída, lupienka, alergie alebo otvorená noha.

Plesne - kyslé alebo dokonca jedovaté prostredie pokožky spôsobené vylučovaním poskytuje ideálne podmienky pre vznik kožných, nechtových, črevných a pošvových plesníTie vznikajú pri stupňoch kyslosti medzi pH 3,5 a pH 5,5. Plesne sú následkom a symptómom prekyslenia a otráveného organizmu. V prírodnom liečiteľstve sú plesne považované za "požieračov kyselín a jedov". Zmiznú až vtedy keď sa upraví kyslé prostredie pokožky, ich ideálna živná pôda. Je potrebné upraviť zásadotvorne zvnútra a zásadito aj zvonku.

3.Usadeniny - skládky

Kyseliny a jedy ktoré nemôže organizmus vylúčiť prostredníctvom obličiek, čriev, pľúc, kože a sliznice, neutralizuje pomocou minerálnych látok a mení ich v neutrálne soli. Pretože ani tie nemôžu vylučovať neobmedzene, musí ich viazané na vodu a tuk ukládať v tele ako usadeniny. Tak sa napríklad u mnoho žien tvoria skládkové usadeniny vo forme celulitídy napr. na stehnách, zadku a bokoch. Pri Dne sa jedná o usadeniny vápnika s obsahom kyseliny močovej po dlhodobej konzumácii nadmerného množstva živočíšnych bielkovín. Ďalšií nadbytok usadenín sa môže prejaviť ako reuma, žlčové, obličkové alebo močové kamene, lipomy, fibrómy a podobne.

Malé množstvo tekutín, nedostatok pohybu, zlé prekrvenie a nízka telesná teplota pozitívne ovplyvňujú ukládanie skládok. Prekyslenie sa môže prejaviť rôznym spôsobom. Pozorujte sa sami. Mnoho príznakov prekyslenia a otravy sa prejaví na našej periférii, t.j. na tvári a na hlave, na pokožke a sliznici. Vypadávanie vlasov, vyrážky, potenie,svrbenie, pliesne,starecké fľaky a podobne sú neklamným znamením otravy čiže prekyslenia a zanesenia skládok. Hromadenie usadenín prebieha podľa hierarchie životnej dôležitosti, ktorú prebádal Peter Jentschura a Josef Lohkämper. Najskôr prebieha v tukovom tkanive, potom vo väzive a svalstve.Hneď ako sa tieto sklady naplnia, dochádza k ďalším usadeninám v kĺbnych púzdrach a obličkách, v močovom mechúre a žlčníku, neskôr taktiež v ďalších orgánoch a nakoniec v srdci a mozgu. Pretože máme na rukách a nohách,kolenách a kotníkoch a taktiež na krku a v oblasti ramien nižšiu teplotu než v strede tela, hromadia sa usadeniny najskôr na týchto periférnych miestach. Soli, ktoré sa najhoršie rozpúšťajú vo vode, ako napr.močové, šťavelové a tanínové soli sa usadzujú ako prvé. Je opäť na čase sa zaoberať tým ako si po dobu svojho života určitými návykmi, výživou, starostlivosťou o telo a štýlom života udržať zdravie a krásu dlhšie než je tomu u väčšiny ľudí. Pretože starnutie by nemalo znamenať byť chorý dlhšie než tomu bolo u predošlých generácií, ale zostať do budúcna dlhšiu dobu krásny a zdravý.

Tvorba skládok

Minerálna látka, kyselina/jed, neutrálna soľ, tuk, voda, skládka naviazaná na vodu a tuk

Čo je stárnutie

Moderné životné a stravovacie návyky zaťažujúce našu látkovú výmenu veľkým množstvom kyselín a jedov. Tie spôsobujú poleptanie spotrebu minerálnych látok, problémy s vylučovaním a nahromadenie usadenín v tele a preto stárneme rýchlejšie. Už aj mladí muži strácajú vlasy a mladé dievčatá majú celulitídu. Naše stárnutie je ovplyvňované poleptaním (ako napr.diabetes), strata minerálnych látok v pokožke a vo vlasoch, v kostiach a chrupavkách, v šľachách a kĺboch. Všetky tieto zásobníky minerálnych látok sú piliermi našej krásy a zdravia. Naše stárnutie je taktiež ovplyvňované problémami s vylučovaním, napr. potením, tvorbou vyrážok, atopickým ekzémom alebo akné, ako aj s rôznymi formami usadenín ako je celulitída, dna, reuma a taktiež obličkové a močové kamene.

Čo je krása? Čo je zdravie?

Zdravie tela znamená zbaviť bunky, tkanivá a orgány kyselín, jedov a usadenín a zároveň naplniť telesné zásobárne živinami a minerálnymi látkami. Pokiaľ budú tieto zásobárne čo možno najdlhšie nevyužité, je to najlepší predpoklad pre to, že zostaneme natrvalo zdraví a krásny. Pokiaľ majú všetky bunky, tkanivá a orgány k dispozícii dostatočný potenciál živín, sú schopné sa nepretržite regenerovať a môžu odraziť škodlivé substancie a vylučovať ich z tela von.

Ako si udržím krásu a zdravie? Vyhni sa škodlivému!

Základným predpokladom pre trvalú krásu a zdravie je dôsledné obmädzenie kyselinotvorných životných návykov, vymenovaných na začiatku, ako je prílišný stres alebo prehnané športovanie, ako aj kyselinotvorná strava napr. príliš veľa bielkovín, živočíšnych tukov, cukrov a sladkostí, kávy, cigariet,alkoholu,fast foodov a hotových jedál s veľkým obsahom prídavných škodlivých látok. Najlepšie urobíte, keď sa takýmto veciam vyhnete úplne a nahradíte to zásadotvornou prevážne vegetariánskou plnohodnotnou stravou. Pre zdravie a krásu správne fungovanie  potrebuje naše telo  už milióny rokov vitálne látky z rastlín.

Jedz, pi a konaj užitočne! 

Prostredníctvom prevažne plnohodnotnej vegetariánskej a tým aj zásadotvornej stravy s hojnosťou minerálnych látok s veľkým množstvom zeleniny, trochou ovocia a omnimolekulárnymi (všetko zahŕňajúcimi) rastlinnými potravinami môžeme zaistiť, aby zásobárne minerálnych látok v našom tele zostali dobre naplnené. Tým si na dlho udržíme našu krásu ale i zdravie. WuzelKraft je omnimolekulárnou potravinou, ktorá sa vyrába z veľého množstva rastlín. Pre veľký počet živín ktoré obsahuje táto potravina nesie názov: latinsky omnes = všetky; všetky molekuly = omnimolekulárna. Pitím zhruba 1 litra neperlivej vody ½ - 1 litra bylinkového čaju dobre prepláchneme organizmus a vylučovacie orgány. Stres vyrovnáme meditáciou, autogénnym tréningom, čítaním dobrej knihy alebo odpočinkovou prechádzkou. Namiesto nadmerného športu nastupuje v dnešnej dobe jóga, thai-chi, pilates či strečing.

Tip pre každodennú výživu  80% zásadotvorných potravín 20% kyselinotvorných potravín a požívatín

Nájdite si zdravú strednú cestu medzi kyselinami a zásadami, pretože "pôžitok je otázkou množstva". Malé množstvá kyselín si môžete pri nadbytku zásad vychutnať kompenzačne. Môžete a mali by ste, každý pôžitok bohatý na kyseliny vykompenzovať zásadotvornou výživou a zasaditou starostlivosťou o telo.

Zdravé "kompenzačné vyrovnanie":

1 šálka kávy : 1 čajová lyžička WuzelKraftu + 1 pohár vody

malé mäsové jedlo: jedna veľká porcia zeleniny alebo šalátu

nadmerný šport: zásaditá kúpeľ celého tela

kúsok buchty: zásaditá kúpeľ nôh + 1 čajová lyžička WurzelKraftu

Vylučuj škodliviny!

Moderné civilizačné choroby môžu vzniknúť iba preto, že nám príroda dala do vienka vylučovacie orgány, ktoré nie sú schopné vylučovať ľubovoľne veľké množstvo prijímaných kyselín a jedov a nie je to možné ani s pomocou minerálnych látok v tele tvoriacich neutrálne soli. Nášmu telu neostáva žiadne východisko než je usadzovanie nevylúčených škodlivých látok v našom tele. Aby sme opäť získali krásu a zdravie, alebo si ich udržali doporučujeme očistnú kúru pri ktorej sa efektívne vylúčia kyseliny a jedy pomocou pokožky a slizníc, ktoré fungujú ako vylučovacie orgány. Tým obnovíme našu acidobázickú rovnováhu a nahromadené usadeniny sa úspešne vylúčia z tela von.

Acidobázická rovnováha - Kyselina = Zásada

Ako sa úspešne zbavím usadenín a pokiaľ možno bez problémov?

Trojskok odkyslenia tela vedie k úspešnej regenerácii.

Vyčistenie organizmu znamená odstránenie usadenín z pokožky a slizníc, z buniek, tkanív, žliaz, kĺbov a orgánov tela.Pre správnu látkovú výmenu je potrebné toto vyčistenie aplikovať v troch krokoch:

  1. Rozštiepenie skládok na jednotlivé súčasti pomocou 7x7 KräuterTee-bylinkového čaju
  2. Neutralizácia uvoľnených kyselín a jedov pomocou rastlinných vitálnych látok prípravkom WurzelKraft (neutralizované kyseliny a jedy=dobre vylúčiteľné)
  3. Vylúčenie škodlivých látok cez kožu, sliznicu, črevá a obličky s pomocou zásaditej starostlivosti o telo-kúpeľ so zásaditou soľou MeineBase

Starostlivou vnútornou a vonkajšou prípravou na tento "trojskok odkyslenia" sa vyhneme počiatočnému preťaženiu organizmu, ktorý sa pri jeho prevádzaní môže vyskytnúť (počiatočné zhoršenie stavu alebo liečebná kríza). Možno ste to už zažili pri pôste alebo odkyslení.

Na "trojskok odkyslenia" je potrebné sa  starostlivo pripraviť, aby sa dlhodobé usadeniny mohli úspešne a bez obtiaž rozpustiť, prejsť látkovou výmenou a vylúčiť z tela von. Táto zmysluplná príprava je o to vhodnejšia, čím viac je pripravovaný organizmus zamorený jedmi, usadeninami alebo čím je citlivejší. Príprava sa skladá z dvoch dôležitých opatrení:

  1. Organizmus zásobíme dostatočným množstvom zásadotvorných minerálnych látok z plnohodnotnej vegetariánskej stravy a pomocou omnimolekulárnych potravín.
  2. Zásaditou starostlivosťou o telo sa z tela vylúči čo možno najviac kyselín a jedov. Toho dosiahneme zásaditými kúpeľmi celého tela, kúpeľom nôh, zásaditými zábalmi, výplachmi apod.

Najvyšším príkazom pre vyčistenie tela je : "Čím je organizmus prekyslenejší, zanesenejší skládkou a citlivejší, tým starostlivejšie je potrebné ho pripraviť!"

K bodu a) Vnútorná príprava na "trojskok odkyslenia" je vylúčenie kyselín a jedov, ktoré sa neviazane vyskytujú v telových tekutinách a môžu viesť k hromadeniu vody, bolestiam, poteniu alebo k štrukturálnym zmenám. Tieto kyseliny a jedy je potrebné čo najdôkladnejšie vylúčiť než sa začne s rozpúšťaním ďalších kyselín a jedov z nahromadených usadenín. Obličky podporíme tým, že denne vypijeme asi tak 1 až 1 ½l neperlivej vody a s užívaním omnimolekulárnych potravín. Kyseliny a jedy môžeme vylučovať iba vtedy a tak dlho, pokiaľ máme k dispozícii zásady a zásadotvorné minerálne látky. Biologicky plnohodnotná strava s veľkým obsahom zeleniny a trochou ovocia zásadotvorne podporí Vaše čreva. Pravidelný pohyb a hlboké dýchanie podporia pľúca a vďaka tomu lepšie podnietia zásobovanie tela živinami a kyslíkom no a vďaka lepšiemu lymfatickému prúdeniu podporia odvádzanie škodlivín z tela von. Vzhľadom k tomu, že kapacita týchto orgánov doposiaľ nepostačovala pre vylúčovanie nahromadených kyselín, jedov a škodlivých látok, je potrebné tento problém riešiť pomocou pokožky a slizníc.

K bodu b) Vonkajšou prípravou na "trojskok odkyslenia" je zásaditá starostlivosť o telo s hodnotou pH zhruba od pH 8,5. Vďaka takejto zásaditosti sa efektívne optimalizuje vylučovacia funkcia pokožky a slizníc. Táto starostlivosť o telo vychádza z čistého účinku plodovej vody budúcich mamičiek. Ta je bohata na minerály a ma optimálnu zásaditú hodnotu pH približne od pH8 - pH8,5. Pri zásaditej starostlivosti o telo resp. očiste tela vylučuje pokožka škdliviny na princípe vyrovnania koncentrácie kyseliny a jedov do alkalického prostredia. Zásaditá kúpeľ tela odbúrava pokožkou zaťažujúce kyseliny a jedy, predchádza jej dráždeniu a optimalizuje jej samopremasťovanie. Pokožka sa počas kúpeľa uvoľní, prečistí a je hneď  zamatovo hodvábna a jemná.Obličkam, črevám a ostatným vylučovacím orgánom sa touto fyziologicky efektívnou cestou účinne uľaví. Pre prípravnú vonkajšiu očistu tela existuje celá rada zásaditých aplikácií : kúpeľ nôh, kúpeľ celého tela, kúpeľ rúk, paží a iných častí tela, cielené zábaly alebo obklady, výplachy, mazanie, masáže, zásadité pančuchy, zásadité návleky, inhalácie, starostlivosť o zuby.

Po niekoľkých dňoch prípravy začneme so zásaditým rozpúšťaním nahromadených usadenín, tzv. "Trojskokom odkyslenia". 

1.krok "trojskoku odkyslenia" je rozpustenie škodlivých usadenín

Po prípravnej fáze následuje ako prvý krok rozštiepenie usadenín pomocou bylinkového čaju a vody. Každá obsahujúca bylina pôsobí na inú časť tela škodlivej usadeniny, ktorú následne rozštiepi na jednotlivé súčasti.Rozštiepenie usadenín je rozpustenie usadenej soli na minerálne neutralizujúcu časť (napr.vápnik) a na zbytok kyseliny alebo jedu. To znamená, že rozštiepením usadenín sa opäť prebudí k životu doposiaľ neutralizované kyseliny a jedy a môžu svojou agresivitou organizmus opäť zaťažovať. Zároveň sa taktiež uvoľní voda a tuky, ktore doposiaľ obklopovali molekuly usadenín, aby organizmu nemohli napáchať žiadne škody. Tieto konglomeráty, skladajúce sa z usadenín, tuku a vody sú príčinou toho, že majú ľudia veľké brucho a taktiež celulitídu na bokoch a stehnách.Usadeniny sa nachádzajú tiež v črevnom a obličkovom tuku, alebo v podkožnom tuku na bokoch, stehnách alebo pažiach. Behom odkyslenia podporíme zmysluplne dôležité vylučovacie orgány, obličky a pečeň. obliečiek, aby mohli vylučovacie orgány optimálne a správne pracovať. Okrem toho pomôžeme naviac organizmu pravidelnou zásaditou očistou tela k tomu, aby čo možno najrýchlejšie a priamo vylúčil kyseliny a škodliviny prostredníctvom pokožky a sliznice čoby prídavného ventilu. Pitie bylinkového čaju začíname jednou až treťou šálkou denne. Množstvo čaju rýchlo zvýšime na ½ až 1 liter za deň a viac. Ľudia ktorí majú veľa usadenín, potrebujú paralelne k pitiu čaju tiež veľké množstvo omnimolekulárnych potravín. Určite doporučujeme dôslednú zásaditú starostlivosť o telo a zásaditú podporu pečene a obliečiek. Odporúčame  vypiť cez deň spolu s čajom 1 až 1 ½ litra neperlivej vody. Sprevádzajúcim pitím neperlivej vody sa riedi koncentrácia uvoľnených škodlivín a pomáha pri ich vylučovaní prostredníctvom pokožky a obliečiek. Obličky môžu vylučovať tekutiny iba do stupňa kyslosti pH 4,4 ale vysokým stupňom zriedenia sa tejto blokácii vyhneme. Zaťažujúce látky sa tak ľahšie vylúčia a neukladajú sa opakovane v tele.

2.krok "trojskoku odkyslenia" je proces neutralizácie kyselín a jedov pomocou rastlinných vitálnych látok (neutralizované kyseliny a jedy = dobre vylúčiteľné)

Druhý krok by ste mali zahájiť zároveň s prvým krokom. Vzhľadom k prevažujúcej civilizačnej strave je žiaduca zmena z prevažne kyselinotvornej stravy na prevažne zásadotvornú výživu. Tá by mala byť bohatá na životne dôležité živiny, ako sú minerály a vitamíny rovnako ako vysoko hodnotné rastlinné bielkoviny a oleje. Biologická plnohodná strava s omnimolekulárnymi potravinami sú najlepším zdrojom pre dostatočné zásobovanie živinami. Cieleným prísunom minerálnych látok, stopových prvkov a vitamínov z rastlín môžu byť v organizme neutralizované cirkulujúce kyseliny a jedy. Vezmite do úvahy, že obličky potrebujú zásadotvorné minerálne látky, aby mohli vylúčiť kyseliny. Štúdie preukázali, že samotná zmena stravy síce dokáže vyrovnať deficit živín a minerálov, ale nie je dostačujúca k tomu, aby opäť naplnila zásobníky minerálnych látok a živín v tele. Preto začíname rovno s novou orientáciou na biologicky plnohodnotnú stravu taktiež s prísunom omnimolekulárnych potravín, aby sme cielene neutralizovali kyseliny a jedy. Pri zvýšenej spotrebe energeticky bohatých živín, nap. u športovcov, tehotných žien, žien v prechode alebo u starších ľudí by sa mali tieto potraviny konzumovať vo väčšom množstve. Pri rastlinných potravinách neexistuje nebezpečie predávkovania, pretože sú tieto látky dodávané do organizmu v takej podobe v akej sa vyskytujú v prírode. Vylúčením škodlivých látok a prísunom prirodzených živín sa organizmu uľaví a posíli sa tým.

3.krok "trojskoku odkyslenia" je vylúčenie kyselín, jedov atd. prostredníctvom pokožky, sliznice a zároveň pomocou čriev, pečene a obliečiek.

Zásaditú starostlivosť o telo a jeho očistu zahájime každodennými zásaditými kúpeľmi nôh v dĺžke minimálne 30 minút pri teplote zhodnej s teplotou tela, alebo pomocou  zásaditých pančúch cez noc. Chodidla sú v prírodnom liečiteľstve považované za "pomocné obličky", lebo chodidlami plnými žliaz je možné vylúčiť veľa produktov látkovej výmeny, kyseliny a jedy, ako je to vidieť pri spotených nohách. Zásaditými kúpeľmi nôh a dostatočným prísunom minerálnych látok je možné problém spotených nôh veľmi rýchlo odstrániť. Pri kŕčových žílách sa doporučuje zásaditá kúpeľ nôh s teplotou vody 25 - 28 stupňov. Platí základné pravidlo : Čím sú kŕčové žily väčšie, tým nižšia by mala byť teplota kúpeľa nôh. Využijte dobu strávenú pri televízii, čítaním alebo dokonca pri pracovnom stole pre zásadité kúpeľe nôh! V zime teplé a v lete studené - toto je skutočne blaho pre Vaše nohy. Využijte chodidlá ako pomocné obličky! Zásadité pančuchy sú známe z dávnej tradície už od farára Kneippa. Vtedy sa používali tieto pančuchy namočené iba vo vode. V súčasnej dobe sú zdokonalené o zásaditý účinok. Aplikácia zásaditých pančúch sa hodí obzvlášť pre ľudí, ktorí majú málo času, pretože ich môžu nosiť v noci, ale aj ako zásadité rukávy. Skládajú sa z vnútorného páru tenkých pančúch zo 100% bavlny a vonkajšieho paru hrubých  pančúch z pravej ovčej vlny. Vnútorné pančuchy sa na krátku dobu ponoria do zásaditého roztoku, potom sa dôkladne vyžmýkajú a takto vlhké sa natiahnu na nohy. Cez nich si dáme suché, teplé pančuchy z pravej ovčej vlny. Rýchlo s nimi zaspíte a Váš spánok bude pre Vás neuveriteľným oddychom. Po každom použití vnútorné pančuchy vyperte a môžu sa znova použiť. Pokiaľ máte kŕčové žily mali by ste pančuchy používať podľa toho ako sa cítite,  ale aspoň 1 až 2 hodiny. Pančuchy sú voľné pletené z čistého prírodného materiálu, nikdy by nemali byť príliš tesné. Podľa princípu zásaditých pančúch je možné prikládať na pokožku aj zásadité zábaly. Tenkou látkou z bavlny, alebo z ineho prírodného materiálu ponorením do zásaditého roztoku, dobre vyžmýkame a priložíme na vybranú oblasť. Cez zábal si môžeme dať teplú handričku, napr. z moltonu, prípadne deku alebo môžete ešte použiť aj ohrievaciu fľašu. To platí obzvlášť pre zábaly pečene a obličiek. Odporúčame aj zábaly kolien, krku, brucha, obliečiek alebo pečene.

Kúpať sa ako bábätko

Zásaditý kúpeľ celého tela je obzvlášť dôležitým opatrením pre účinné čistenie. Aktivuje čo možno najväčší povrch pokožky pre vylučovanie - približne 2 m2. Detská pokožka pozná už od pôrodu zásaditú kúpeľ celého tela v plodovej vode matky, trvajúcu deväť mesiacov. Ako obzvlášť účinné sa preukázali dlhé zásadité vyluhovacie kúpele, ktoré môžu bez všetkého trvať dve až šesť hodín. Pre také kúpele by ste mali použiť adekvátne viac kúpeľovej soli, aby ste dosiahli vyššiu kapacitu pre reguláciu pH. Kefovanie v smere vylučovania znásobuje v priebehu kúpeľa vylučovací proces pokožky. Pri zásaditých kúpeľoch nôh a celého tela sa prevádza každých 10 minút masáž kefou v smere vylučovania. Tým sa povzbudí prekrvenie pokožky, jednotlivé póry sa otvoria a vylučovacia schopnosť pokožky sa zvýši. Kefujeme v smere prstov u nôh a rúk, smerom k podpažným jamkám a do oblasti rozkroku. Pri problémoch s vylučovaním pri akné, alebo silno podráždenenej pokožky tváre sa týmto partiám značne uľaví vo funkcii vylučovania tým, že sa škodliviny vylúčia napr. do zásaditého kúpeľa nôh alebo tela. V takom prípade nerobíme zásadité aplikácie tváre.

Tiež v  prípade, že je tkanivo vo veľmi zlom stave, napr. u nôh diabetikov, alebo pri otvorenej nohe v tom prípade nevykonávame  kúpeľ postihnutej nohy. Poškodenému tkanivu sa uľaví, keď vykonáme zásaditú starostlivosť ostatných časti tela a pomôžeme ich vyčisteniu a odkysleniu. Vylučovanie sa presmeruje a prebieha prostredníctvom zdravého tkaniva. Dodržiavaním tohto celistvého konceptu môžete vďaka úspešnému vyčisteniu tela získať viac zdravia, lepšiu telesnú kondíciu a predovšetkým lepšiu kvalitu života.

Trojskok odkyslenia v praxi

1.Prípravná fáza

 (pokiaľ možno 1-2 týždne)

1.týždeň: denné zásadité kúpele nôh a/alebo zásadité pančuchy na noc, denne 3x1 čajovú lyžičku Wurzelkraftu 

2.týždeň: 1-2 zásadité kúpele celého tela, 5-6 kúpeľov nôh a/alebo zásadité pančuchy na noc denne, 3x2 lyžičky Wurzelkraftu

2.Trojskok odkyslenia

Rozpustenie usadenín: denne 1-2 šálky  7x7 bylinkového čaju zvýšiť na ½-1 litra alebo viac

Neutralizácia: denne 3x2 – 3 lyžičky Wurzelkraftu

Vylučovanie: každý týždeň 2-3 zásadité kúpele celého tela, 4-5 zásaditých kúpeľov nôh a/alebo zásadité pančuchy

Naviac doporučujeme:

 -     denne 1-1,5 litra neperlivej vody

 -     denne zásadotvornú plnohodnotnú stravu s veľkým obsahom zeleniny a s troškou ovocia k tomu

-     pravidelný primeraný pohyb

Zdravie vďaka odkysleniu a vylúčeniu škodlivín

Tieto knihy podávajú úplne nové vedomosti o zdraví, chorobe a liečení. Po ich prečítaní sa budete pozerať na svoje telo a cestu k dlhotrvajúcemu zdraviu a kráse inými očami.

Výhradný distributor produktov P.Jentschura v ČR.