Ako na prekyslený organizmus?

Obličky, črevá a pľúca sa starajú o vylučovanie kyselín a škodlivých látok z nášho organizmu. Považujeme tieto procesy za prirodzené a dostatočné na očistenie tela. Ale pri dnešnom kyslom spôsobe života to už nestačí a mnohí z nás majú tieto orgány preťažené. Ale čo s tým?

Naša krv musí byť zásaditá, aby správne plnila všetky svoje funkcie. Len v mierne zásaditom pH 7,35 - 7,45 cirkuluje voľne a môže zásobovať bilióny telových buniek kyslíkom a živinami a odvádzať tak preč oxid uhličitý, kyselinu mliečnu, močovú a ostatné kyslé metabolity.

Náš súčasný životný štýl je plný kyselín. Či už v podobe kyselinotvornej stravy (veľa mäsa, údenín, cukroviniek, výrobkov z bielej múky alebo nealkoholické nápoje), sedavého zamestnania, nedostatku pohybu alebo nadmerného cvičenia. Veľkým zdrojom kyselín je aj stres. Pokiaľ nemáme dostatok odpočinku a kvalitnej stravy, je náš organizmus doslova zaplavený kyselinami a náš vlastný systém pufrov a vylučovacie orgány nestíhajú tieto kyseliny vylúčiť.

Na zaistenie optimálneho pH krvi pre život, má organizmus prepracovaný systém acidobázickej rovnováhy. Vďaka tomu môže tekutina v spojivovom tkanive, na úkor svojej vlastnej zásaditej hodnoty absorbovať obmedzené množstvo kyselín. Tieto kyseliny potom uloží do kolagénových vlákien spojivového tkaniva, svalov, do podkožného tuku, žilových stien, do fascií, väzov a šliach, chrupiek atď. Akonáhle sú pufrovacie kapacity tela a vylučovacie orgány voľné, sú tieto zásobárne vyprázdnené.

Tri typy látkovej výmeny

Podľa Dr. Petera Jentschury, vynálezca Trojskoku odkyslenia, je dôležité nájsť svoj typ látkovej výmeny. „Vylučovací typ“ používa pokožku ako vylučovací orgán. Preto majú títo ľudia problémy s pupienkami, ekzémami a tiež neurodermitídou. Druhým typom je „Štrukturálne poškodenie“. Tento typ hromadí kyseliny a škodliviny v telesných štruktúrach, alebo orgánoch a zároveň odčerpáva minerály na neutralizáciu kyselín z tela vlastných zásobární (zubov, vlasov, nechtov atď.). To sa prejavuje napríklad ako slabosť spojivového tkaniva, zrýchlené starnutie pokožky, krehké nechty na rukách a nohách, šedivé vlasy, zvýšené vypadávanie vlasov, zubný kaz, osteoporóza a problémy s platničkami. „Usadzovací typ“ ukladá škodliviny vo zvýšenej miere v podkožnom, tukovom a spojivovom tkanive. Organizmus ich obalí tukom a zriedi vodou. Kyseliny zaťažujú našu postavu a naše zdravie zadržiavaním vody, celulitídou, obezitou, arteriosklerózou, reumatizmom, dnou, obličkovými, močovými a žlčovými kameňmi.

Samotná strava a cvičenie tieto dlhodobé škodliviny nerozložia. Príčinou týchto problémov sú uložené kyseliny a znečisťujúce škodlivé látky. Rozhodný krok k zlepšeniu a vyliečeniu príznakov je odkyslenie organizmu. Na základe svojich bádaní vynašiel Dr. Jentschura pred 25 rokmi „Trojskok odkyslenia“ a odporúča tento postup: „Každý deň je potrebné vypiť ½ litera bylinkového čaju 7x7 KräuterTee. Tento čaj dokáže rozpustiť všetky typy škodlivých usadenín na pôvodné zložky. Uvoľnené škodliviny je potrebné reaktivovať a bezpečne vylúčiť z tela. Preto odporúča stravovať sa plnohodnotne. Zásadotvorné vitálne a minerálne látky dopĺňame naším omnimolekulárnym granulátom zo 103 rastlín WurzelKraftom. Ten zároveň posilní naše vylučovacie orgány, predovšetkým obličky a pečeň. Tretím skokom odkyslenia je zásaditá starostlivosť o telo so zásadito-minerálnou kúpeľovou soľou MeineBase s pH 8,5. S touto soľou praktizujeme zásadité kúpele celého tela, nôh, zásadité peelingy, inhalácie a zábaly, aby sa aj pokožkou pomocou potných a mazových žliaz vylúčilo čo možno najviac škodlivín z tela von“.

Vyberte si z našich výhodných sád Trojskokov :-)

 

P. Jentschura Trojskok odkyslenie "IDEM DO TOHO" s porciovaným čajom

za 83,01 EUR

 

 

P. Jentschura Trojskok odkyslenie "MYSLÍM TO VÁŽNE"

za 150,27 EUR

 

Úspešný plán na odkyslenie

 denne 1–2 šálky čaju 7x7 KräuterTee, množstvo stupňujte až na 0,5–1 liter 

  • denne vypite 1 – 1,5 l neperlivej vody 
  • zjedzte 3 a viac kávových lyžičiek WurzelKraftu počas dňa 
  • intenzívna zásaditá starostlivosť o telo s MeineBase s pH 8,5 – kúpele celého tela a kúpele chodidiel, zásadité pančuchy, návleky, zábaly atď., tak často, ako je to len možné.

 

Viac sa o filozofii Dr. h. c. Petera Jentschury dočítate na www.regenerujte.cz