Zásaditý a úspešný šport

Odkysliť, trénovať a regenerovať - s Jentschurou k vysnívanému cieľu

Pre trvalo zdravý úspech, by mal každý poznať a dodržiavať svoje vlastné „pravidlá hry” – či už olympijskí športovci alebo ambiciózni rekreační športovci. Základom pre zdravé športovanie je vyrovnaná acidobázická rovnováha.

Produkty a filozofia značky P. Jentschura pomáhajú amatérskym i profesionálnym športovcom po mnoho rokov dosahovať svoje osobné ciele. Či už ide o zvýšenie výkonu, urýchlenie regenerácie alebo aktívnu podporu zdravia.

Produkty spĺňajú najvyššie štandardy kvality a účinnosti, a zaručujú radosť a úspech v športe a zároveň udržanie acidobázickej rovnováhy. Náš organizmus je navrhnutý tak, aby udržoval rovnováhu kyselín a zásad v našom tele a najmä, aby naša krv zostala vždy zásaditá. Bohužiaľ v poslednej dobe je stále viac ľudí prekyslených z nesprávneho stravovania, ktoré je chudobné na živiny, ale bohaté na kyseliny, ďalej potom zo stresu a znečisteného životného prostredia.

Aeróbny šport napomáha k vyrovnanej acidobázickej rovnováhe. Anaeróbny šport na druhej strane zvyšuje zakyslenie, pretože čím intenzívnejší je šport, tým viac kyselín sa tvorí – a kyseliny v tele pôsobia bolesť svalov, ich tuhnutie a následné zranenie.

Zo zistení P. Jentschury vyplývajú „Tri prikázania zdravého športu“, ktoré treba rešpektovať pre trvalú radosť zo športu a úspech:

  1. Vopred zásadotvorne mineralizujte!
  2. Potom zásadito odkysľujte!
  3. Kontinuálne regenerujte!

Každý by mal športovať – ale v acidobázickej rovnováhe! Buďte aktívny dvakrát až trikrát týždenne po dobu najmenej 30 minút, tým posilníte váš kardiovaskulárny systém. V kombinácii s bežným pohybom cez deň zaistíte dostatočné prekrvenie tela potrebné na regeneráciu tela, transport kyslíka, minerálnych látok, aminokyselín a mastných kyselín po tele. Jazdite na bicykli, choďte častejšie po schodoch. Užívajte si domáce aj záhradnícke práce a choďte na prechádzky.

Okrem toho zaraďte trikrát týždenne silový tréning, najlepšie každý druhý deň. Tým poskytnete vášmu telu kľúčové podnety na regeneráciu tkanív aj na udržanie a zlepšenie výkonnosti, odolnosti, pružnosti a tiež udržanie krásnej postavy.

Filozofia P. Jentschury je založená na zásaditej starostlivosti o telo a zásaditej výžive. V kombinácii s individuálnym tréningom je filozofia P. Jentschury kľúčom k vysnívanej postave a cestou pre trvalo zdravší život.

 

7x7 KräuterTee - bylinný čaj

čaje

Preplachuje a čistí bunky, tkanivá, svaly, kĺby a orgány. Uvoľňuje kyseliny a škodlivé látky, ktoré sa nachádzajú v našom tele, a ktoré náš organizmus vo forme odpadových látok uložil v tukoch, v tukovom podkožnom tkanive, vo väzive atď. prispieva k podpore vyváženej acidobázickej rovnováhy. Čaj je vhodný aj pri pôstoch a diétach, rovnako ako pri chudnutí. Počas pitia čaju pite súčasne 1,5 – 2 litre obyčajnej vody (bez obsahu minerálov).

 

MeineBase - zásadito-mineálna kúpeľová soľ 

mb

Efektívne odkysľuje pomocou celotelových kúpeľov, kúpeľov chodidiel, peelingov a masáží, saunovania a parných kúpeľov, zásaditých zábalov, pančuchoch a návlekov. Vďaka zásaditej starostlivosti o telo sa pokožka oslobodí od škodlivých látok, ktoré sa už vylúčili na jej povrchu. Navyše pôsobia zásadité kúpele ako prírodný dezodorant. Z vyčisteného tela neprúdia žiadne nepríjemné pachy. Bežné dezodoranty a antiperspiranty, ktoré zabraňujú vylučovaniu, sa stanú nadbytočnými.

 

MorgenStund - pšeno-pohanková raňajková kaša

63_morgenstund-1000g-links-offen-schatten-cz-01-2021

Prvé jedlo dňa by malo byť bohaté na životne dôležité zásadotvorné látky, ktoré nám zaistia dobrý štart do nového dňa. Musíme doplniť energiu a živiny po nočnom spánku. Vyvážené hospodárenie s kyselinami a zásadami v tele predstavuje základ pre trvalé zdravie, atraktivitu a výkonnosť. Je ľahko stráviteľná a zasýti na dlhú dobu – optimálna pred športovými aktivitami. Hlavnými prísadami sú pšeno a pohánka, ale aj malé zrná amarantu. Neobsahujú žiadny lepok, ale sú bohaté na vysoko hodnotnú bielkovinu, vitálne a balastné látky. Ďalšie cenné zložky MorgenStund' sú jadrá sladkých mandlí, slnečnicové a tekvicové semienka. Sladký ananás a jablká dodávajú týmto skvelým zásadotvorným raňajkám výbornú chuť. Vďaka obsiahnutým balastným látkam zanecháva kaša dlho pocit sýtosti, nezaťažuje metabolizmus a neprispieva k nadváhe.

 

TischleinDeckDich - pšeno-zeleninový pokrm s quinoa

453-1_tdd

Ideálne na obed a večeru - vysoko kvalitné sacharidy zaisťujú dlhodobý a rovnomerný prísun energie. Naša strava by mala byť čo najprirodzenejšia, prevažne vegetariánska a čo najmenej upravovaná. Takáto výživa dodá nášmu telu všetky potrebné živiny a životne dôležité látky a podporí samoreguláciu acidobázickej rovnováhy. Bezlepkový, bez laktózy, zdroj bielkovín, s nízkym obsahom sodíka, vhodný pre vegánov. Rýchly, ľahko pripravený, s mnohými receptami.

 

WurzelKraft - omnimolekulárna BIO potravina

69-3_wurzelkraft-glas-150g-cz-sk-10-2018

Rastlinný granulát zo 100 rastlín doplní do tela zásadotvorné a vitálne látky na neutralizáciu kyselín a regeneráciu. WurzelKraft z kvetového peľu a zo 100 rastlín dodáva organizmu vysoko cenné vitamíny, minerálne látky a sekundárne rastlinné látky, ktoré potrebuje pre svoju regeneráciu. Obsiahnuté hodnotné látky posilňujú naše orgány a ich funkcie. WurzelKraft je ideálny pre športovcov. Je vhodný aj pri celulitíde. Konzumujte ráno, na poludnie a večer vždy jednu čajovú lyžičku.

 

 BasenSchauer - zásaditý sprchový gél

252-2_basenschauer-250ml-freisteller-d-08-2020

Hydratuje, harmonizuje a osviežuje celé telo. So svojim zásaditým pH 7,5 a cennými prísadami poskytuje revitalizačnú a harmonizačnú starostlivosť pre všetky typy pleti. Je vhodný aj na cesty a osviežuje najmä po cvičení a aktívne uľavuje organizmu. V každej fľaštičke je rozomletý malý horský krištáľ. Podľa Hildegardy z Bingenu stelesňuje tento liečivý kameň silu a vytrvalosť.

 

Zásadité návleky a pančuchy

návleky a punčochy

Efektívne odkyslenie počas celého dňa. Pri tréningu: Zásadité návleky. Vo fáze odpočinku alebo cez noc: Zásadité pančuchy. Zásadité návleky sú skvelým pomocníkom pri odkyslení počas športu, poskytnú vám optimálnu voľnosť pohybu a zvýšia vaše dobré zdravie bez nároku na váš čas. Pančuchy sú skvelé na odkyslenie počas noci. Pre pokojný spánok, atraktívne a krásne nohy a chodidlá. Proti ťažkým a boľavým nohám, redukujú prejavy celulitídy a zmierňujú svalovú horúčku po športe.

 

MiraVera - pleťová voda

 246_p--jentschura-miravera-pletova-voda-45-ml

Žiadna bunka nášho tela nemôže existovať bez permanentného privádzania kyslíka, pretože kyslík sa zúčastňuje takmer všetkých procesov látkovej výmeny. Napr. na základe nedostatočného pohybu, poruchy prekrvenia alebo zranenia sa nedostane dostatok kyslíka k niektorým tkanivám. Na regeneráciu pokožky a celého tela je vedľa zásaditej starostlivosti o telo a výživy bohatej na zásadité látky nevyhnutné tiež dostatočné zásobenie organizmu kyslíkom. Zvýšené privádzanie kyslíka prispieva k urýchleniu všetkých regeneračných procesov. MiraVera s kyslíkom z obsiahnutého peroxidu vodíka je skutočným zázrakom pre našu pokožku a tiež tkanivá a svalstvo. Táto pleťová voda privedie do organizmu nielen extra porciu kyslíka prostredníctvom pokožky, ale aj organizmus navyše vitalizuje a povzbudí prekrvenie, napr. po enormnej záťaži, ďalej vyživuje a upokojuje začervenanie a podráždenie. Je vhodná aj ako dezodorant.

 

Trojskok odkyslenie

trojskok obr

Sady na detoxikáciu a regeneráciu organizmu v troch krokoch. Princípom je rozpustenie a vylúčením škodlivých usadenín z buniek, tkanív, kĺbov a orgánov tela. Úspešné odkyslenie začína rozštiepením škodlivých usadenín na pôvodné súčasti. Ako univerzálne rozpúšťadlo sa veľmi úspešne osvedčuje bylinný čaj 7x7 KräuterTee zo 49 bylín. K čaju odporúčame piť veľké množstvo neperlivej vody. V druhej fáze sa rozpustené škodlivé látky neutralizujú pomocou zásadotvorných vitálnych látok a odvádzajú sa z tela von. Pomocou čisto rastlinných vitálnych látok WurzelKraftu dochádza k optimálnej podpore telu vlastných mechanizmov odkyslenia – predovšetkým posilnenie obličiek a pečene. Nakoniec sa musí „záťaž“ dostať z tela von! Pomocou zásaditej starostlivosti o telo s kúpeľovou soľou MeineBase je možné vylučovaciu funkciu pokožky cielene aktivovať. Prostredníctvom pokožky sa vďaka státisícom potných a mazových žliaz z tela odvádzajú kyseliny a iné škodliviny do zásaditej kúpeľovej vody s pH 8,5.